Zo mensen, na een lang paasweekend in Limbabwe geweest te zijn, ben ik weer thuis. Al ben in mijn tijd in Limburg druk bezig geweest met een opdracht voor Software Evolution. Daar is best een hoop tijd in gaan zitten, en om eerlijk te zijn, ben ik niet tevreden met het resultaat. En afgelopen zondag was ik nog naar de verjaardag van Randy.

Afin, nog een andere mededeling. op irc.blaatschaap.be heb ik nu een cgi:irc en een pjirc ingericht met inlogformulieren. Deze bieden ook de mogelijkheid deze met parameters in de link al in te vullen, zoals ik op de site van Eileen heb gedaan.

Verder, wat mijn server betreft. De huidige server is betaald tot en met oktober. Ik zit te overwegen na oktober over te stappen op een andere server. (wel bij dezelfde serverboer) Ik heb dit ding sinds 2009. Toen was het instapmodel voorzien van 1 GB RAM, terwijl het huidige instapmodel 2 GB RAM bevat. En aangezien ik een tijdje terug tegen de limieten van het RAM aan liep, en het aantal sites op mijn server nog steeds groeit, lijkt het me verstandig om over te stappen naar een model met meer RAM. Liever eerder, maar bij het verlengen had ik nou net een ruimere periode gekozen zodat ik niet constant mails krijg dat ik moet verlengen.

Afin, toen ik deze server (opnieuw) had ingericht, afgelopen november, had ik er geen rekening mee gehouden dat ik zoveel sites van anderen op mijn server zou gaan hosten, en daarmee bij de inrichting van de server hier ook geen rekening mee gehouden. Toen ging ik wel uit van meerdere sites/domeinen, maar enkel onder eigen beheer. Die situatie is ondertussen veranderd.

Ik heb van iemand een tip gekregen om ISPConfig voor de beheersdingen te gebruiken. Maar ik denk dat ik deze pas zal inzetten op de nieuwe server. Ten eerste, ik weet niet in hoeverre mijn huidige configuratie problemen oplevert, ten tweede, mijn huidige distro is niet ondersteund door ISPConfig. Ik geef ik toe liever bij ArchLinux te blijven dan terug te gaan naar Debian.

Afin, niet ondersteund betekent nog niet dat het niet zal werken he. Dit zal ook nog getest moeten worden. Vandaar dat ik ook een nieuwe server wens, zodat ik deze in kan richten zonder me zorgen te hoeven maken over downtime en zo voort. Bovendien zal ik mogelijk nog wat dingen aan ISPConfig gaan patchen, in zoverre hier nog geen patches voor online staan. Ik heb wel al als feature request PostgreSQL integratie zien staan. (Standaard kent hij alleen MySQL) En mogelijk ook nog wat voor andere diensten… maar dat is allemaal voor later.

Ik heb voor de rest van de week weer een volgeplande agenda staan… dus tot later mensen!

« »