(sorry, dutch only)

Dag 1 :

Op tien augustus om kwart over tien vertrek ik met mijn tas en slaapmat naar het station in Beek. Door de rij bij de kaartjesautomaat mis ik bijna de trein, die al kwam aanrijden toen ik nog mijn kaartje aan het trekken was, maar heb hem nog gehaald. Tien minuten later kwam ik dus in Sittard aan, om te wachten op de intercity naar Eindhoven. Toen we aankwamen in Eindhoven stonden daar al nog wat andere deelnemers aan de HID op het perron, het wat begeleiders op iedereen te wachten, en liepen we samen naar de Fontys, waar we ons moesten inschrijven, en daarna onze tassen werden opgehaald, na lang wachten, want door de kermis moest het busje helemaal omrijden. Toen begon om twee uur eindelijk de hypnose show. Ik had me aangemeld als vrijwilliger. Die vent liet me een citroen eten. Ik had heus wel door dat
het een citroen was, maar ik kan wel tegen een beetje zuur. En dan nog meer dingen een ferrari gewonnen, aangevallen door reuzenvliegen en nog meer onzin, die ik niet allemaal ga opschrijven. Na de show werden we ingedeeld, en ik zat gelijk bij groepje nummer één. Nou ja, en toen had ik nog een cd bij die hypnose vent gekocht.

Daarna gingen we dus met het groepje naar de bunker. In de bunker zitten de drie studentenverenigingen. Het groepje één hoorde dus bij de Demos, waar ik me trouwens ook bij heb ingeschreven. Daar een beetje kennis gemaakt met de rest, pilsje gedronken, en daarna kwam nog wat chinees te eten, een nasi met saté had ik, en toen naar de kroegentocht. De namen van de cafés hoef je mij niet te vragen, maar het laatste café was de Thomas, die trouwens ook de hoofdsponsor van de HID was als ik het goed heb begrepen. Maar hoe gezellig het daar ook was, we moesten terug naar de bunker, want hij de SSRE was er een feest. Daar was dus drie keer niks aan, daar stonden ze wat te trompetteren, helemaal niks aan, geen muziek waar ik van hou, sorry hoor. Ben dus niet te lang gebleven en naar de slaapzaal gegaan, een sportzaal was dat. Maar slapen ging niet echt, want er was een team waswijven een kletswedstrijd aan het houden.

Dag 2:

We werden ‘s ochtens vroeg gewekt door de felle verlichting in de zaal. Ik ging me vrij vroeg douchen, toen er nog warm water was, en nog een beetje privacy, want iedereen lag dus nog in de slaapzaal wakker te worden. Toen naar het grasveld, waar we ontbijt kregen en daarna de sportochtend, waar ik dus helemaal geen zin in had, net zoals de rest in ons groepje btw. Dus zoals verwacht had ons groepje alles verloren,
behalve het laaste potje hockey, want er waren geen tegenstanders, dus hadden we ons opgedeeld en tegen de helft gespeeld. Daarna gingen we naar de bunker, waar we luchten en eens gingen rondkijken bij de
drie stundentenverenigingen, compleet met rondleiding en al, en daar ook een beetje te horen kregen hoe het daar overal aan toe ging en zo. De drie ‘presidenten’ hielden later nog een presentatie over hun vereniging, daarna eten, macaroni dit keer, die ik dit keer trouwens niet met mijn eigen groepje op at, maar met een ander groepje, waar ik me zo’n beetje bij aangesloten had. En daarna de cantus, dat is een of ander belgisch
drank en zang feest, waar er drie ventjes in pakken op een podium staan, en die dus zo’n beetje ons zegt wat we moeten zingen, wat gekke regeltjes, een strafmeester die je staf geeft als je er niet aan houd en zo voort. We kregen daar dus bier of water te drinken,en dat werd met een gieter gevuld, maja, als je een hele zaal vol moet voorzien van bier, is dat dus wel de oplossing. Tegen het einde van die cantus had Sniff, ( Stefan, de leider van ons groepje, ( dus ons eigen groepje één waar ik dus bij was ingedeeld ) ) me opwater gezet, dat vond ik dus helemaal niet leuk, en ik begon dus engels tegen hem te lullen, i know, rare gewoonte, maar als iemand tegen me doet wat me niet gevalt begin ik engels te lullen, en had hem nog gezegt van anders begin ik in het limburgs. Maja, dat had geen effect, en ik was niet van plan eindhovens kraanwater te gaan drinken, dus ging dat water de lucht in. Daarna het feest van de E.S.C ( ja dat hoort zo, geen punt op het eind, dat was iets van toen ze zich hadden ingeschreven, moesten ze hun naam veranderen na 25 jaar, en hadden ze de punt weg gehaald ) Nou, die groene ventjes moet ik niet echt. ( waren in het groen ) Nou, om te beginnen haat ik groen, en hoe het daar aan toe gaat bevalt me ook niet, te veel regeltjes, meer rechten als je langer lid bent, maar twee dagen open, en die waren ook verplicht, dat alles moet ik dus niks van hebben. En het bier ging daar per kaart, voor 5 euro kreeg je een kaart, en daar stonden 7 pilsjes op. Ik had er daar nog een paar gedronken, maar daarna haalde ik het bier daat en ging het bij de SSRE opdrinken, daar is het nog een beetje uit te houden.

Dag 3 :

Om half acht ging het licht weer aan, na, dit keer een rustige nacht te hebben geslapen, het waswijventeam hield deze nacht geen wedstrijd. Na gedouched te hebben gingen we naar de bunker voor het ‘katerontbijt’. Nou heb ik na gezopen te hebben geen last van kater, maar van brandend maagzuur, dus ik hield me bij brood en thee. En na daar nog wat te hebben rond gehangen, en me te hebben ingeschreven voor de introductie bij de DEMOS gingen we naar cafe Thomas, waar we om elf uur aan kwamen. We kregen nummers bij de ingang, ik had nummer 72, en werd niet naar voor geroepen, een paar andere nummers dus wel, en ze moesten daar binnen twee minuten een 75 pilsjes opzuipen, met een groepje van ( geen idee ) en dat haalden ze dus, dus kreeg iedereen een gratis pilsje. Maar behalve dat ene pilsje heb ik het daar bij Ice Tea gehouden. Toen terug naar de bunker en daar nog wat rondgehangen. ‘s Middags de hamburger vent nog geholpen met zijn spullen naar de kraam te brengen, want hij was wat laat, want ze wouden hem bekeuren of zoiets. Maja, toen kon hij dus beginnen met bakken en kregen we onze hamburgers.  Om daarna om kwart over vijf richting station te vertrekken om de trein van half zes te halen. De trein had weer eens vertraging, en toen we in Sittard aankwamen, raad het al had de volgende trein ook al weer vertraging, die pas om kwart over zeven in Beek aankwam.

=====

Dit was dan zo’n beetje mijn verslag, ik weet dat ik er nog vanalles bij had kunnen zetten, want er is nog veel meer gebeurd dan alleen dit. Maar ik ben ook nog steeds moe en heb geen zin om nog meer te schrijven, en als ik langer wacht ben ik de andere helft ook vergeten dus dit moet het dan maar zijn, bedankt voor het lezen,

André

« »