Hallo mensjes!

Dit keer schrijf ik weer eens in het Nederlands. Ik weet het, ik heb lang niks geschreven hier, en ik heb de klachten over dit feit in goede staat ontvangen, maar heb toch op me laten wachten. Want ja, waar had ik over moeten schrijven. Dus, hoe staan de zaken ervoor. Tsja, ik heb de laatste tijd alleen maar technische blaat geproduceerd op dit blog, en dan sta je voor de vraag, of je het een puur technisch blog moet houden of er ook andere dingen op kunt bespreken. Maar ja, als je terug gaat in de tijd vind je die zat in dit blog, dus vooruit, we gaan het gewoon doen. Met behulp van categorieën houden we Nederlands en Engels uit elkaar, en met tags de onderwerpen. Dus geen probleem.

Het academisch jaar is alweer twee weken oud, het weer is herfstachtig, en de zomer lijkt een lang vervlogen herinnering. Ondertussen is afgelopen dinsdag ook nog eens mijn verstandskies rechtsonder getrokken. Het laatste beetje verstand, rechtsonder, wordt a.s. dinsdag getrokken, en zodoende moet ik zonder verstand mijn studie afmaken. Nu is er nog één homologatievak dat ik gehaald móét hebben voordat ik mág afstuderen. Dit vak heet “Discrete Structuren”. Als je een indruk van dit vak wil hebben, kun je het dictaat op de website van de docent downloaden.

De manier waarop dit vak gegeven wordt is veranderd, en nu heb ik volgende week een tussentijdse toets over het eerste hoofdstuk en een deel van hoofdstuk twee. Dat is dus woensdagmiddag, het 7e uur. Nou als de dinsdag ervoor mijn laatste beetje verstand getrokken wordt…

En verder… ik roep al jaren dat ik eens wat meuk moet gaan schrijven en dan moet ik het ook een keer doen. Ik was van plan hier een aparte blog voor op te zetten. Maar…. keuzes….keuzes… Nederlands of Engels…. of beiden, zoals iemand suggereerde toen ik hem die vraag voorlegde. Ik had ooit als eens een blog aangemaakt, maar had er verder niks in geschreven. De ondertitel was “Over wetenschap, filosofie en spiritualiteit”. Tsja… als dat je onderwerp is, waar begin je dan met schrijven? Geef me een schop onder mijn kont als ik weer eens zit te niksen zodat ik eindelijk eens begin. Maar goed….

« »