Lieve mensen, als ik zo op Facebook kijk zie ik al enkele mensen die niet gaan stemmen. Daarom deze oproep, voor de mensen die nog niet besloten hebben, om toch te gaan stemmen.

Verandering is een traag proces, zo traag, dat je het nauwelijks merkt. Daarom kan het lijken alsof je stem geen zin heeft, maar, kijk eens naar de wereld in een groter perspectief. Je stem zal morgen geen betere wereld op leveren, maar kijk naar de langere termijn.

Voor degene die een nieuw systeem willen, ook dit zal een traag proces zijn, en door het huidige systeem te boycotten door niet te gaan stemmen help je dit proces niet. We hebben 12 nieuwe partijen in ons land. Zegt dat niet genoeg? Er zijn ook politici die de gevestigde orde zat zijn! Geef een nieuwe partij een kans, zoals de PiratenPartij, Mens en Spirit, Partij van de Toekomst, SOPN.

Zelf stem ik op de PiratenPartij. Dit is een partij van de Nieuwe Politiek. De PiratenPartij heeft een deel op de site, LQFB, waarmee de leden kunnen meediscussiëren over het beleid. Op deze manier blijft de burger invloed hebben, heel de regeerperiode lang. Naar mijn weten hebben/willen de SOPN en de PvdT een soortgelijk systeem waarbij de burger heel de periode lang inspraak blijft hebben, in plaats van een keer per vier jaar* in de stembus,

« »