Het is maanden geleden dat ik in mijn blog heb gepost, en dan zeker in het Nederlandse. Ik heb dit jaar vooral in het Engels geblogged. Afin, er is de afgelopen maanden heel wat gebeurd, waardoor ik in mijn Engelse blog, vooral sinds September niet heb geschreven. Ik heb de situatie van destijds vooral met mijn vrienden besproken, die ook op de hoogte zijn van de achtergronden. Ik zat namelijk niet te wachten op onbegrip van mensen die geen idee hebben van de situatie destijds en mijn ideeën betreffende het onderwerp.

Maar genoeg over de reden waarom ik maanden niks meer heb geschreven om jullie te vermaken, zoals de titel van deze post al aangeeft, gaat deze post over kerst. En de vrienden die mijn blog al jaren volgen weten allicht wat ik ga vertellen.

Deze boodschap heeft misschien zelfs meer betekenis in de tijd waarin we nu leven, maar wat betekent Kerst nu? Ik ben misschien in een Katholieke omgeving opgegroeid, maar ik ben zelf niet religieus, dus, mijn vraag, wat is Kerst, buiten religie? Waar staat het voor?

Kerst is een veel te commercieel feest, waar alles draait om een sjiek diner en dure kados, maar waar kerst voor moet staan is dat men om elkaar geeft. Het samen zijn met familie of vrienden, dát is waar de nadruk op moet liggen.

Ik wens mijn vrienden prettige feestdagen! *knuf*

« »