Ik kreeg deze in de email van Begasus:

quote:
> > > > > > > > >>REGEN> > > > >>Een klein lief meisje stond onder een luifel. Ze had net> > > > >>boodschappen gedaan in de supermarkt, met haar moeder.> > > > >>Ze zal ongeveer 6 jaar oud zijn geweest, dit prachtige> > > > >>roodharige sproetige beeld van onschuld.> > > > >>Het stortregende buiten. Je weet wel, dat soort regen dat goten> > > > >>en afvoerputjes doet overstromen, zo gehaast om de aarde te> > > > >>raken, dat het geen tijd had om de straal wat zachter te zetten.> > > > >>We stonden allemaal onder deze luifel aan de ingang van de> > > > >>supermarkt. We wachtten, sommigen geduldig, anderen “geïrriteerd”, > > >>omdat> > > > >>de natuur hun haastige dag in de war had gegooid.> > > > >> > > > > >>Ik ben altijd wat dromerig als het regent. Ik verdwijn in het> > > > >>geluid en in het gezicht dat de hemel het vuil en het stof van de > > >>wereld> > > > >>afspoelt.> > > > >>Herinneringen van “rennen en spetteren” als een “kind”, zo> > > > >>zorgeloos spelen in je gedachten, als een welkome onderbreking van > > >>een> > > > >>voorbije dag met zorgen en stress…> > > > >>Haar stem was zo mooi toen het de hypnotische trance onderbrak> > > > >>waar we allemaal in gevangen zaten.> > > > >>”Mama, laten we door de regen gaan rennen”, zei ze.”Wat?”,> > > > >>vroeg mama.> > > > >>”Laten we door de regen gaan rennen!”, herhaalde ze.> > > > >>”Nee, lieverd. We wachten totdat het wat minder wordt”> > > > >>antwoordde mama.> > > > >>Het kind wachtte nog een minuutje en herhaalde: “Mama, laten> > > > >>we door de regen gaan rennen.”> > > > >>”We worden doornat als we dat doen,” zei mama.> > > > >>”Nee, dat zullen we niet, mama. Dat is niet wat je zei> > > > >>vanmorgen”, zei het meisje terwijl ze aan haar mama’s arm trok.> > > > >>”Vanmorgen? Wanneer zei ik dat we door de regen konden rennen> > > > >>en niet nat zouden worden?”> > > > >>Het meisje zei kalmpjes: “Weet je dat niet meer? Toen je met> > > > >>papa praatte over zijn kanker, toen zei je: “Als we hier samen > > >>doorheen> > > > >>komen, komen we door alles heen!”> > > > >>Iedereen was opeens muisstil.> > > > >>Ik zweer dat je niets anders hoorde dan de regen.> > > > >>We stonden allemaal doodstil.> > > > >>De volgende minuten kwam er niemand en ging er niemand weg.> > > > >>Mama dacht even na over wat ze zou antwoorden.> > > > >>Sommigen zouden het weglachen of haar voor gek uitmaken.> > > > >>Sommigen zouden zelfs negeren wat ze zei.> > > > >>Maar dit was een moment van affirmatie in een kinderleven.> > > > >>Een moment van onschuldig vertrouwen, dat wanneer het gevoed> > > > >>en verzorgd wordt, zal bloeien in geloof in de goede dingen en de > > >>hoop van> > > > >>het leven.> > > > >>”Lieverd, je hebt gelijk. Laten we door de regen rennen. Als> > > > >>het zo moet zijn dat men ons vanuit hierboven nat laat worden, nou,> > > > >>…dan hadden we misschien juist een wasbeurt nodig,” zei mama. Daar> > > > >>gingen ze.> > > > >>We stonden daar allemaal te kijken en te lachen, toen ze daar> > > > >>vooruit sprongen tussen de auto’s door, en jawel, door de plassen.> > > > >>Ze hielden hun boodschappentassen boven hun hoofd voor het geval> > > > >>dat.> > > > >>Ze werden doornat.> > > > >>Maar ze werden gevolgd door enkele anderen die schreeuwden en> > > > >>lachten als kinderen onderweg naar hun auto’s.> > > > >>En ja, ik ook. Ik rende en werd nat. Ik had ook een wasbeurt nodig.> > > > >>Omstandigheden of mensen kunnen je geld, je materiële bezittingen> > > > >>en je gezondheid wegnemen.> > > > >>Maar niemand kan ooit je dierbare herinneringen wegnemen…> > > > >>Vergeet daarom niet om “tijd” te maken en de gelegenheden te pakken> > > > >>om elke dag herinneringen te maken.> > > > >>Voor alles en voor elk doel onder de hemel is er een seizoen en> > > > >>een tijd.> > > > >>Bewaar de zonnige dagen voor de donkere momenten.> > > > >>Een vriend zond mij deze boodschap om mij te herinneren aan> > > > >>het leven en de waarden in het leven…> > > > >>Samen een glaasje wijn, een frisse pint, een gezellige BBQ> > > > >>onder buren en vrienden, een terrasje,gaan wandelen met de paarden > > >>aan> > > > >>zee,genietend van de dagdagelijkse dingen, en een beetje humor…> > > > >> > > > > >>Ik hoop dat je het apprecieerde.> > > > >>IK HOOP DAT JE STEEDS DE TIJD NEEMT OM DOOR DE REGEN TE RENNEN.> > > > >>Ze zeggen dat het een minuut duurt om een speciaal persoon te> > > > >>vinden, een uur om hen te waarderen, een dag om van hen te houden,> > > > >>maar een heel leven om hen te vergeten.> > > > >> > > > > >>Stuur dit naar mensen die je nooit zal vergeten en vergeet niet> > > > >>om het ook naar de persoon te sturen die het naar jou gestuurd > > >>heeft.> > > > >>Het is een korte boodschap om hen te laten weten dat je hen nooit> > > > >>zal vergeten.> > > > >>Als je het naar niemand doorstuurt, dan betekent dit dat je> > > > >>gehaast bent.> > > > >>Neem de tijd om te leven! Houdt contact met je vrienden, je weet> > > > >>nooit wanneer je elkaar nodig hebt.> > > > >>Van het concert des levens heeft niemand een programma…> > > > >>____________________________________________________________> > > > >> > > > > >> > > > > > > > > >

« »